top of page
Obrázek autoraHotel Fontána

Pět ověřených tipů a jedno tajemství pro krásnější tělo a klidnější mysl 🌟

Aktualizováno: 15. 7.

Dosáhnout krásnější postavy a celkově zdravého vzhledu není jen otázkou estetiky, ale zejména nastavení zdravého a vyváženého životního stylu. Celý náš denní rytmus by měl vést k fyzické i psychické pohodě. Zní to možná až příliš složitě a v rámci denních povinností neudržitelně, ale cesta ke kráse je přímá a v podstatě stačí mít na paměti jen několik základních pravidel.

Tady jsou: pět osvědčených tipů, které vám pomohou na cestě ke zdravějšímu a spokojenějšímu já. A tentokrát jsme přidali i jedno tajemství, které může být klíčem k vysněné postavě.

🏃‍♀️Dostaňte se do pohybu

Přibalte si pohyb do svého denního rytmu a vyhraďte si pro něj minimální čas, který každý den dodržíte. Pravidelná fyzická aktivita je základ pro dobré zdraví a pocit spokojenosti. Ať už jde o jógová cvičení, rychlou procházku nebo plavání, je třeba vybrat si činnost, která vás baví a zároveň nabíjí energií. 

Tip: Pro lepší výsledky zkuste kombinovat různé typy aktivit. Aerobní cvičení, jako je běh nebo plavání, pomáhá při spalování tuků a zlepšuje kardiovaskulární systém. Na druhou stranu posilování, jóga, pilates a ostatní silová cvičení zpevňují střed těla a zajišťují jeho stabilitu a flexibilitu. 

💧Dostatečná hydratace

Jednoduchá a stále opakovaná rada: pijte dostatek vody. Hydratace je klíčová pro udržení energie a podporu všech tělesných funkcí, obzvlášť teď v létě. 

Pojďme si říct fakta:

  1. Studie ukázaly, že pití 500 ml vody může zvýšit metabolismus až o 30 % po dobu 30-40 minut. Tento efekt pomůže spálit během dne daleko více kalorií.

  2. Dostatečná hydratace je klíčová pro optimální fyzický výkon. Dehydratace může zvýšit únavu a ztížit spalování kalorií během cvičení.

  3. Paradoxně, pití více vody může pomoci snížit zadržování vody v těle.

Recept: Osvěžující nápoj, který podpoří hydrataci a doplní vitamíny a minerály.

Jeden litr chlazené vody, citron, limetka, popřípadě jiné citrusy nakrájené na plátky a několik listů meduňky nebo máty.

Tento letní koktejl je vynikající volbou pro efektivní osvěžení těla i ducha. Meduňka a máta jsou známé svými zklidňujícími účinky, zatímco citron s limetkou dodají potřebnou šťavnatost, vitamin C a zásadité minerály, které neutralizují kyselost v trávicím traktu. 

😴Kvalitní spánek

Kvalitní spánek je nezbytný pro regeneraci těla i mysli. Snažte se dodržovat pravidelný spánkový režim, uléhat na kvalitní matraci a vytvořit si večerní rutinu ve formě relaxační techniky, která pomůže uvolnit mysl a připravit tělo na odpočinek. Kolik hodin denně spát? Odpověď je velmi individuální a odrážejí se v ní odlišné potřeby každého jedince i faktické možnosti. Pokud víte, že spíte v noci méně něž sedm hodin, zkuste podpořit spánkovou kvalitu na maximum.

Doporučení: Máme zajímavý tip na aplikaci, která vám pomůže zklidnit mysl před spaním. "Calm" nabízí široký výběr funkcí včetně meditačních průvodců, příběhů na dobrou noc, dýchacích cvičení a relaxační hudby, které jsou speciálně navrženy tak, aby uživatele uvedly do klidného stavu před usnutím.

🥗Vyvážená strava

Jezte zdravě a pestře a mějte na paměti, že méně je někdy více. Zaměřte se na jídla bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu. Vyvážená strava v létě by měla zahrnovat potraviny, které jsou nejen chutné, ale i plné živin, které tělo potřebuje k udržení energie a zdraví během teplých měsíců. Zkuste meloun bohatý na hydrataci, okurky, rajčata, kukuřici, jahody, maliny, borůvky a čerstvé bylinky.

Tip: Při letních grilovačkách se volte kvalitní maso a zeleninu. Studie ukázaly, že zvýšený příjem bílkovin může zvýšit pocit sytosti, snížit chuť k jídlu a zrychlit metabolismus. Strava bohatá na bílkoviny pomáhá udržet svalovou hmotu i během redukční diety. Naopak se k večeři zdržte sýrů a pečiva, jejichž kalorický obsah již nestihnete do usnutí spálit.

🌸Odpočinek a relaxace

Zdravá mysl, půl zdraví. Vyhraďte si čas pro sebe, rodinu a věnujte se věcem, které vás dělají šťastnými. Zní to jako patos, ale je to věčná pravda. Aktivita, která vás naplňuje, meditace, čtení knihy nebo jiná relaxační činnost může být klíčem k psychické pohodě. Věděli jste, že pravidelná meditace nejen snižuje stres, ale může i zpomalit proces stárnutí mozku? Studie ukazují, že lidé, kteří pravidelně meditují, mají více šedé hmoty v mozku, což přímo souvisí s lepší pamětí, vyšší koncentrací a větší schopností učit se nové věci.

🗝Slíbené tajemství

V našem salónu nabízíme kromě péče o pleť i širokou škálu přístrojového ošetření, které pomáhá ke štíhlejší linii. Mezi ně patří i unikátní Emsculpt. Tato neinvazivní procedura pomáhá posílit svaly a redukovat tuk pomocí elektromagnetické energie. Pomáhá tak zlepšit kontury těla bez nutnosti chirurgického zákroku. Emsculpt je vhodný pro ženy i muže, kteří chtějí efektivně podpořit spalování tuků a budování svalové hmoty. Jedna 30minutová procedura Emsculptu je ekvivalentní přibližně 20 000 sed-lehům nebo dřepům a klinické studie ukazují, že po sérii čtyř procedur může dojít k průměrnému zvýšení svalové hmoty o 16 % a snížení tuku o 19 %.

Během léta si u nás můžete objednat konzultaci zdarma. Vysvětlíme vám, jak procedura funguje a co od ní můžete očekávat. 

Vypadat, a především cítit se dobře, není o dietách a nárazových cvičeních, ale o celkovém životním stylu a způsobu myšlení. Tyto tipy vám mohou pomoci nastartovat cestu k vašemu krásnějšímu já. Není toho mnoho, ale skutečně to stačí, přesvědčte se sami. V našem salónu Fontána jste vítáni po celý rok. Můžeme se společně zaměřit na problematické partie vašeho těla nebo pokožky a dojít tak k vysněnému cíli. 🌷



1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Jul 16
Rated 5 out of 5 stars.

Moc hezky sepsáno. Všichni to víme, ale je třeba si základní pravdy stále připomínat. 😍

Like
bottom of page