top of page
Obrázek autoraHotel Fontána

Ignis Brunensis: Světelná show nad Brněnskou přehradou ✨


Jen kousek od Brna, v srdci Moravy, se každoročně odehrává jedinečná událost, která přitahuje pozornost milovníků ohňostrojů a kulturních akcí z celého světa. Ignis Brunensis, což v překladu znamená „ohnivé Brno“, je mezinárodní festival ohňostrojů, který každoročně mění noční nebe v kouzelnou paletu světel a barev. 🎨

Historie Ignis Brunensis sahá až do roku 1998, kdy se poprvé toto jedinečné představení konalo. Původně bylo koncipováno jako místní oslava, ale postupně se celá akce rozrostla do svého současného, mezinárodního formátu. Od té doby už Ignis Brunensis přilákal tisíce návštěvníků a stal se jednou z nejvýznamnějších událostí v kalendáři Brna.

Centrálním bodem festivalu je soutěž mezi týmy pyrotechniků z různých zemí. Každý z nich má za úkol vytvořit ohňostroj, nejen vizuálně impozantní, ale i zvukově působivý, tak, aby zanechal v divákovi silný a komplexní dojem. Hodnotí se estetická stránka, ale i technická náročnost a synchronizace hudby, světelných výbuchů a efektů. Týmy soutěží o titul vítěze, který pro ně představuje významné ocenění a prestiž v oboru.

Ignis Brunensis se koná na různých místech, po celém městě, ale největší pozornost přitahuje právě závěrečná show na Brněnské přehradě. Lokalita nabízí ideální podívanou pro diváky, kteří se tak mohou ponořit do atmosféry dechberoucích ohňostrojů a hudebních doprovodů.

Letos oslavíme už neuvěřitelný 27. ročník tohoto festivalu krásy a intenzivních dojmů.

Hlavní program soutěže můžete sledovat ve čtyřech termínech, a to 8., 12., 15. a 19. června, kdy se postupně představí Česko, Německo, Evropa a Rakousko. Tentokrát budeme mít navíc možnost sledovat jedinečnou Ignis Dron Show, kdy k nebi vzlétne 250 dronů, které rozehrají svůj světelný tanec v přímém přenosu. Lidé mohou program sledovat z veřejných míst, včetně pláží, které jsou divákům k dispozici zdarma. Jediná placená zóna je tribuna RedioJet, ta nabízí pohodlnější usazení diváků a větší komfort.

Celá akce je součástí Festivalu zábavy, jenž se v Brně koná od května až do září. Stánky, atrakce, lunapark, pivní slavnosti a dobrá nálada, to jsou jeho základní ingredience.


Atmosféra Ignis Brunensis je neuvěřitelně kouzelná. Lidé se shromažďují, aby spolu sledovali ohnivou show, sdíleli dojmy a užívali si společně strávený čas. 🎉 Nálada je naplněna očekáváním a radostí z krásy, kterou pyrotechnici vytvářejí.


Na hlavní program Ignis Brunensis vám nabízí hotel Fontána ubytování s 10% slevou. U nás máte všechna pozorovací místa jen kousek pěšky a můžete si tak vychutnat atmosféru festivalu doslova až do posledního světýlka. 🎆







19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Komentarze

Oceniono na 0 z 5 gwiazdek.
Nie ma jeszcze ocen

Oceń
bottom of page